Gebakken schol met tropisch fruitsalsa

Hoofdgerecht 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
280 kcal/1175 kJ

6 scholfilets (ongeveer 500 g)
sap van een halve sinaasappel
1 bakje tropisch fruit (250 g)
1 bosuitje, in dunne ringetjes
1 eetlepel verse basilicum, fijngehakt
50 g bloem

Snijd de scholfilets in de lengte door en wrijf ze in met zout, peper en 2 eetlepels  sinaasappelsap. Laat ze zo 5 minuten liggen. Snijd het tropische fruit in heel kleine stukjes en meng het in een schaaltje met 2 eetlepels sinaasappelsap en versgemalen peper. Schep het bosuitje en het basilicum erdoor. Wentel de scholfilets door de bloem, schud de overtollige bloem er weer af. Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de scholfilets in 3-4 minuten goudbruin en gaar, keer ze halverwege. Leg de scholfilets op 4 warme borden en schep de fruitsalsa ernaast. Lekker met gele rijst en peultjes.

Wanneer je iets zoekt kun je dat hierboven invullen.