Hartige muffins met Hollandse garnalen

Voorgerecht 4 personen
380 kcal/ 1595 kJ
Bereidingstijd: ca. 15 minuten/ Oven: 15-20 minuten

250 g Hollandse garnalen
150 g zelfrijzend bakmeel
50 g Parmezaanse kaas, geraspt
zout, versgemalen peper
1 ei
150 ml yoghurt
3 eetlepels olijfolie
25 g verse bieslook, fijngeknipt
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel yoghurtmayonaise
1 eetlepel verse basilicum, fijngehakt
75 g rucola

Verwarm de oven voor op 200 °C. Hak 50 g garnalen fijn. Roer in een kom het zelfrijzend bakmeel met de kaas, een snufje zout en peper naar smaak door elkaar. Breek het ei erboven en roer de yoghurt, olijfolie, bieslook en fijngehakte garnalen erdoor. Roer tot een stevig beslag. Schep dit mengsel in een muffinvorm met 12 kleine holtes of in 4 papieren cakevormpjes. Bak de muffins in de oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar. Klop in een kom het citroensap met de mayonaise, het basilicum en zout en peper naar smaak tot een dressing en schep de garnalen erdoor. Verdeel de rucola over vier borden en zet op elk bord drie kleine muffins of een grote muffin in het midden. Verdeel de garnalen tussen de muffins.

Tips:

  • Vervang de garnalen door reepjes gerookte zalm.
  • Vervang de muffins door plakjes ciabatta met olijven.

Wanneer je iets zoekt kun je dat hierboven invullen.