Koolvispakketjes met tortillachips

Hoofdgerecht 4 personen
270 kcal/ 1130 kJ
Bereidingstijd: ca. 15 minuten/ Oven: 20 minuten

4 stukken koolvisfilet van 150 g
50 g tortillachips
2 eetlepels olijfolie
4 boswortels, in dunne plakjes
1 grote gele paprika, in reepjes
2 bosuitjes, in ringetjes
sap van een halve citroen
zout, versgemalen zwarte peper
1 eetlepel gemengde Mexicaanse kruiden

Laat de koolvisfilets eventueel ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verkruimel de tortillachips fijn in de keukenmachine of in een plasticzak met een deegroller en meng de olijfolie erdoor. Verdeel de groenten over het midden van 4 grote stukken bakpapier of aluminiumfolie. Strooi er zout en peper over en sprenkel wat citroensap erover. Wrijf de koolvisfilets in met citroensap en de Mexicaanse kruiden en leg ze op de groenten. Strooi de tortillachips over de vis. Vouw de uiteinden van het bakpapier aan twee kanten van de vis naar elkaar toe en draai deze uiteinden dicht, zodat een open pakketje ontstaat. Zet de pakketjes op de bakplaat en schuif ze in de oven. Bak de koolvis in 20 minuten goudbruin en gaar. Lekker met rijst en een salade van tomaatjes.

Tips:

  • Vervang de koolvisfilet door tilapiafilet of meervalfilet.
  • Neem in plaats van tortillachips gewone chips of cornflakes.

Wanneer je iets zoekt kun je dat hierboven invullen.