Tilapiaburgers met kruidensaus

Hoofdgerecht 4 personen

Bereidingstijd: 30 minuten
355 kcal/1490 kJ

500 g tilapiafilet, in stukken
150 g Griekse yoghurt
2 eetlepels halfvolle mayonaise
3 eetlepels bieslook, fijngeknipt
8 Amsterdamse uitjes, fijngehakt
100 g naturel chips
2 eieren
1 eetlepel milde mosterd

Meng in een schaaltje de yoghurt met mayonaise, bieslook en uitjes. Breng het sausje op smaak met zout en peper. Verkruimel de chips in de keukenmachine of in een plastic zak met een deegroller en doe het chipskruim over op een bord. Klop 1 ei los in een diep bord. Pureer de tilapiafilet in de keukenmachine en meng er 1 ei, mosterd, 2 theelepels zout en peper naar smaak door. Vorm van dit mengsel 4 grote of 8 kleine burgers. Wentel de tilapiaburgers eerst door het ei en daarna door de chips. De burgers moeten rondom bedekt zijn met chips. Verhit de boter in een koekenpan en bak de tilapiaburgers goudbruin en gaar, kleine burgers in 4-6 minuten, grote burgers in 8-10 minuten. Serveer met de kruidensaus, frieten en broccoli. Of op een volkorenbroodje met plakjes tomaat en komkommer.

Wanneer je iets zoekt kun je dat hierboven invullen.